Van wijken weten? Niet op de Hoogkamp!

Het stadsbestuur wil vanaf 1 januari 2017 wijksturing in Arnhem, om burgers (meer) invloed te geven op hun directe leefomgeving: "sturen op zaken in de wijk die direct van invloed zijn op het dagelijks leven van iedereen in Arnhem”. Zo staat te lezen in de plannen.

Voor de Hoogkamp lijkt dit echter niet te gelden. Al jaren wordt er gevraagd om een oplossing voor senioren die hun huis in de wijk willen verruilen voor een kleinere woning, bij voorkeur in de wijk. Een oplossing wordt door de wijkbewoners gezien in de vrijgekomen school “Het Palet”. 

De plannen van het college voor de vrijgekomen school, waarbij woningcoöperatie Portaal ca 20 sociale huurwoningen realiseert waarvan 7 voor statushouders en 7 voor senioren, wijkt -ondanks een aangenomen VVD-motie-helaas nauwelijks af van het plan dat juli jl is gepresenteerd tijdens een druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst in de buurt. Laat een ding duidelijk zijn: over de huisvesting van 7 statushouders was en is in de wijk geen discussie. 

De discussie gaat over de overige woningen. De vraag vanuit de wijk, oa in wijkactieplannen, is om naast de opvang voor asielzoekers woonruimte te realiseren voor ouderen die in de wijk willen blijven wonen. Dat gaat met het voorstel van het college niet lukken, omdat deze ouderen (zeer waarschijnlijk) niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.  

Het blijft lastig voor het college en de meerderheid van de raad om de Arnhemmers serieus te nemen! 'Gaat u maar rustig slapen wij bepalen wel wat er op deze plek in uw wijk gebeurt.’