Arnhems Klasje

In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 organiseert VVD Arnhem voor de derde maal het ‘Arnhems Klasje’! Deze training bestaat uit 9 bijeenkomsten en de start is vanwege de corona maatregelen uitgesteld naar april 2021. Het programma zoals hieronder beschreven zal dan met de aangepaste startdatum worden verwerkt. Meer informatie volgt nog. Meld je alvast aan door een e-mail te sturen naar bestuur@vvdarnhem.nl.

Het beoogde programma ziet er als volgt uit:

  1. Kennismaken en een crash course praktisch liberalisme; Dick Middelhoek
  2. Openingsgesprek liberale loopbanen ambities en verwachtingen (DM)
  3. Arnhemse politiek in context en omgeving met de fractie (fractie)
  4. Pers en (Social-) Media training met Mark Tiessen en Peter Papegaaij
  5. Dialoog- en debat training met …. (??)
  6. Liberalisme met Jan Anthonie Bruijn
  7. Onderhandelen, blauwe golven, stadblokken Meinerswijk en jeugdzorg
  8. Liberale loopbanen ambities en verwachtingen met Hans van den Broek 
  9. Slotbijeenkomst

De training staat open voor alle Arnhemse VVD’ers maar is zeker van belang voor diegenen, die zich willen kandideren voor de Arnhemse Gemeenteraad, of zich in een commissie, een bestuursfunctie of voor de campagne of het verkiezingsprogramma willen inzetten.

Je doet in korte tijd op een plezierige manier de benodigde vaardigheden en inzichten op en je leert nieuwe mensen kennen met interesse in de lokale politiek die zich mogelijk net als jij afvragen of ze hier al dan niet actiever bij betrokken willen worden.

De ervaring leert dat bovenstaande het meest effectief en succesvol is met een groepsgrootte van maximaal 15 personen. Wij hebben inmiddels van een aantal leden al informeel vernomen, dat zij interesse hebben deel te nemen.

Overweeg je om je kandidaat te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 of heb je anderszins interesse om deel te nemen aan het ‘Arnhems Klasje’ van 2020/2021? Wees er dan op tijd bij en reageer zo snel mogelijk! Aanmelden kan bij het secretariaat van VVD Arnhem via mailadres: bestuur@vvdarnhem.nl

Voor deelname aan het programma verwachten we per deelnemer een eigen bijdrage van € 125,-. In individuele gevallen en in overleg kunnen hierop uitzonderingen worden gemaakt.