Thema avond: Stikstof, klimaat en natuur

“Hoe staat VVD Arnhem in de discussie over stikstof, klimaat en natuur?”


Het thema hing al even in de lucht, maar de recente discussie  op de VVD Arnhem chat is een prachtige aanleiding om een bijeenkomst te agenderen waarop we met elkaar  proberen te achterhalen hoe wij in de discussie staan omtrent stikstof, klimaat en natuur.

Het gaat er daarbij niet om te bespreken hoe groot het probleem is of welke onzekerheden er zitten in de probleemstelling.  We zijn er immers inmiddels door IPCC rapportages en andere bronnen wel van overtuigd dat ons natuurlijk kapitaal eindig is, zowel op wereldschaal (klimaat, fossiele brandstoffen en grondstoffen), als lokaal (stikstof, ruimte).  Maar als het anders moet, hoe dan? Als we niet uitkijken verspelen we onze sociale samenhang, onze liberale democratie (sociaal kapitaal).  Op wereldschaal handelsoorlog (of erger) en migratie, lokaal met boze boeren, plakkende activisten en een steeds heftiger bewegend politiek landschap.

We willen graag met jullie nagaan hoe wij ons hieruit kunnen redden op ònze manier, met optimisme en behoud van vrijheid;  zonder onder het juk door te moeten van de opgeheven vingertjes en de hel-en-verdoemenis benadering van Klaver, Kaag, Timmermans en Ouwehand cs.  
En hoe zit het dan met BBB?

Daarom nodigen wij jullie graag uit om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan op 11 mei a.s. vanaf  20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Peter Papegaaij heeft zich weer bereid verklaard ons daarbij te ondersteunen. 

We zien jullie graag op 11 mei.


Met liberale groet,


Bestuur VVD Arnhem