Roeland van der Zee

Wethouder met de portefeuille Mobiliteit, Zorg, Vastgoed en Grondzaken en de projecten Stadsblokken-Meinerswijk en Blauwe Golven.

 

Ik ben Roeland van der Zee, sinds 2018 wethouder in Arnhem namens de VVD. Ik heb veel affiniteit met vastgoed, grond en ontwikkelprojecten, zoals Stadsblokken-Meinerswijk. Dat komt ook door mijn vorige baan als adviseur risicomanagement en verzekeringen bij grote bouw- en infrastructurele projecten. Ik vind het heel interessant om bezig te zijn met fysieke ontwikkelingen in de stad. Zorg is een heel nieuw onderwerp voor me, maar niet minder belangrijk. Dat zijn toch onderwerpen die je dichter brengen bij mensen, wijken en de regio. Ik zie er naar uit om bij de diverse onderwerpen en projecten goed samen te werken met de stad, de ambtenaren, de raad, de collega-wethouders en de burgemeester.

 

Eerder, vanaf 2006, was ik raadslid. In die rol houd je je vooral bezig met de hoofdlijnen. Raadslid zijn doe je naast je 'gewone' werk. Als wethouder ben je er fulltime voor de stad. Ik wil ook echt iets terugdoen voor de stad waar ik al 18 jaar woon. Het is nu de uitdaging om dagelijks sturing te geven aan de uitvoering van belangrijke ontwikkelingen in de stad.

 

Ik woon in Arnhem-Noord, de Gulden bodem. Samen met mijn vrouw Angela en mijn twee zoons Thomas en Puck. Ik voel mijzelf een echt stadsmens. Ik vind het heerlijk om door de binnenstad te wandelen. Tegelijk kom ik graag in een van de parken. Maakt me niet uit welk. Ik houd van het groen. Van aangelegde parken als Sonsbeekpark en Zypendaal. Maar ook Schaarsbergen, Hoog en Laag Erf en het ruwe Meinerswijk. 


E-mail:  roeland.van.der.zee@arnhem.nl