Karin Kalthoff

Ik ben 54 jaar en woon sinds 1988 in Arnhem. Geboren in Leeuwarden maar getogen in Brabant. Na mijn eindexamen een jaar in Noord Amerika gewoond en voor ik naar Arnhem kwam nog acht jaar in Den Haag.

Moeder van 2 zoons (1990 en 1992) die na hun studie in Amsterdam weer naar het Arnhemse zijn getogen. Ik ben opgeleid tot verpleegkundige (jaren ’80) maar werk al heel wat jaren bij Zorgbelang Gelderland, de organisatie die patiënten(organisaties) ondersteunt. Ik ben projectleider o.a. bij projecten in ziekenhuizen en bij eerstelijnorganisaties, bijvoorbeeld mystery patient onderzoeken en cliëntenpanels. 

Ik ben sinds maart 2014 raadslid voor de VVD Arnhem. De vier jaren daarvoor was ik commissielid/fractievolger. Ik houd me vooral bezig met de onderwerpen die te maken hebben met (jeugd)zorg, participatie, armoede-agenda en onderwijs. Maar indien nodig spring ik ook bij andere onderwerpen in zoals recent het Wateroverlast dossier.

Namens de fractie zit ik regelmatig aan tafel bij de overleggen van de wijkraden Sint Marten en Alteveer/’t Cranevelt. 

Het liberalisme zit in je, je kunt het niet aanleren maar is aangeboren. In mijn geval is dat zeker zo. Het is ‘a way of living’ (and thinking)!

Mijn politieke interesse is gewekt in de jaren ’60: mijn vader was betrokken bij de oprichting van D66 en ik herinner me debatavonden thuis, verhitte discussies tussen mijn uiterst linkse (aangetrouwde) oom, conservatieve kolonialistische opa en mijn vader en zijn gezelschap. 

Ik ruik nog de sigaren die gerookt werden.. Met mijn vader is het overigens nog goed gekomen: vanaf eind jaren ’70 stemde hij keurig VVD!


Telefoon: 06 12 89 03 61
E-mail: k.kalthoff@raad.arnhem.nl