Hasan Kumas

Hasan Kumas, geboren (1986) en getogen in Arnhem, woonachtig in Malburgen, samen met mijn vrouw, dochter en zoon. In mijn vrije tijd lees ik vooral en loop ik hard. Na het voortgezet onderwijs heb ik de studie lerarenopleiding economie en de studie bestuurskunde afgerond en ben ik gestart als docent economie. Tegenwoordig werk ik als teamleider in het voortgezet onderwijs. In deze functie werk ik nauw samen met onderwijsorganisaties, overheid en bedrijven om publieke waarde te creëren. De complexiteit van dergelijke samenwerkingen ten behoeve van maatschappelijke vraagstukken ervaar ik als interessante uitdagingen waar ik graag mijn bijdrage aan lever. Dit is tevens een belangrijke reden voor mijn actieve deelname aan de politiek. Daarnaast ben ik als ouder vrijwillig actief als voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) bij het bestuur van de school van mijn kinderen in Arnhem.

Sinds 2019 ben ik actief voor VVD Arnhem. Ik ben begonnen met het bijwonen van diverse bijeenkomsten voor thema’s zoals economie, duurzaamheid & innovatie, werkgelegenheid en onderwijs. Het team waarmee ik heb mogen samenwerken om bij te dragen aan de totstandkoming van het verkiezingsprogramma heeft mij nog meer geënthousiasmeerd om politiek actief te worden.

Ik heb mogen ervaren dat we in een land leven waar heel veel mogelijk is mits je verantwoordelijkheid neemt, geduldig bent wanneer het moet en assertief bent wanneer het kan. Het nemen van verantwoordelijkheid met een gezonde mate van autonomie, werken in een team vanuit vertrouwen en een constructieve houding kenmerken mijn manier van samenwerken in een team. Vanuit deze liberale waarden zet ik mij in voor onze stad Arnhem.