Alwin van Engelenburg

Mijn naam is Alwin van Engelenburg, 30 jaar oud en geboren en getogen in Dieren. Tijdens mijn middelbareschooltijd was het mij al duidelijk dat ik in Arnhem wilde gaan wonen. Tijdens de laatste fase van mijn studie Commerciële Economie + Sportmarketing ben ik naar Arnhem verhuisd. Inmiddels woon ik dan ook al 5 jaar samen met mijn vriend in Sint Marten. Een prachtige plek vlakbij het centrum, de parken en een goede uitvalsbasis naar de snelwegen. Vanuit de betrokkenheid die ik voel met Arnhem ben ik begin 2020 opnieuw actief geworden bij de partij. In mijn jongere jaren ben ik ook al actief geweest bij de JOVD. Na een warme ontvangst vanuit het bestuur en fractie kon ik gelijk instromen in de themagroep Economie en Duurzaamheid. Heel prettig om zo meer leden en de stad te leren kennen maar ook waardevol om een bijdrage te leveren aan het verkiezingsprogramma 2022-2026. Het 'Arnhems klasje' bleek een mooie opvolging na de themagroep en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooie 5e plek op de verkieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen. 

Sinds april 2022 ben ik lid van de Gemeenteraad van Arnhem. Ik ben dankbaar en trots om mij de komende jaren in te gaan zetten voor onze mooie stad. Op een aantal thema's staan ons de komende jaren cruciale keuzes te wachten voor de toekomst van de stad. Ik ga mij onder andere bezighouden met duurzaamheid, wonen, sport/gezondheid en toerisme & recreatie. Heb je ideeën of input over een van deze onderwerpen? Schroom dan zeker niet om contact met mij op te nemen!

De afgelopen jaren heb ik als Projectcoördinator bij de KNLTB (de Nederlandse tennis- en padelbond) gewerkt. Sinds januari 2023 werk ik als Projectmanager bij Achterhoek in Beweging, een organisatie waar samen met 8 gemeenten wordt ingezet op een gezonde en actieve Achterhoek in de breedste zin van het woord. Het zoeken van de samenwerking tussen de verschillende gemeenten sluit mooi aan bij het raadswerk. Daarnaast ben ik per januari 2023 ook voorzitter van Tennisvereniging Beekhuizen in Velp.

Alwin van Engelenburg

a.vanengelenburg@raad.arnhem.nl