Merlijn Schrijvers

Mijn naam is Merlijn Schrijvers, 19 jaar oud en geboren en getogen in Arnhem. De mensen die mij kennen weten dat ik een erg trotse Arnhemmer ben. De bossen, de heuvels en natuurlijk Vitesse, dat zijn dingen die ik niet kan missen. Ik ben bij de VVD Arnhem terechtgekomen omdat ik vanuit dat hart voor Arnhem actief bezig wil zijn om de stad elke dag te verbeteren. Ook al is Arnhem al een hele fijne plek, zijn er naar mijn mening echt thema’s waar we aan moeten werken. Denk aan veiligheid, mobiliteit, vergroenen, kansengelijkheid en ook juist die aantrekkelijkheid van de stad. Hier heb ik uiteraard ideeën bij, ik geloof in het durven meedoen in plaats van geen constructieve kritiek geven vanaf de zijlijn. Scoren doe je op het veld. Ik voel mij ook erg thuis bij de VVD Arnhem, het is een ontzettend hecht team dat nuchter en constructief te werk gaat en waar ook ruimte is voor veel gezelligheid. 


Momenteel studeer ik in Utrecht daar doe ik de opleiding Bestuurs -en Organisatiewetenschappen. Hier staat de vraag centraal hoe je naar maatschappelijke vraagstukken kan kijken en hoe je ze zou kunnen benaderen om tot oplossingen te komen. Hierbij heb ik geleerd om altijd naar verschillende perspectieven te kijken. Dat is iets wat ik ook altijd belangrijk heb gevonden, om nader tot elkaar te komen in de maatschappij moeten we bereid zijn om ook naar elkaar te luisteren. 


Naast mijn opleiding en VVD Arnhem vul ik mijn dagelijks leven in met wandelen met mijn hond Moos, hockeyen, gezelligheid opzoeken met vrienden en in het weekend Vitesse!


m.j.schrijvers@raad.arnhem.nl