Herre Dijkema

Mijn naam is Herre Dijkema en ik beschouw mezelf als een ‘kind van het Oosten’: getogen in Deventer, gestudeerd in Wageningen en al ruim 20 jaar woonachtig in Arnhem. Ik voel me thuis in dit deel van het land. Mijn werkzame leven heb ik in de publieke sector en op het snijvlak publiek-privaat doorgebracht, en al geruime tijd in eindverantwoordelijke rollen. Daarnaast ben ik toezichthouder bij diverse maatschappelijke organisaties. Politiek is mij met de paplepel ingegoten: aan de keukentafel ging het vaak over zaken in de samenleving en de keuzes die er gemaakt werden.

Als liberaal geloof ik er in dat we de kracht en kunde van mensen nodig hebben om de uitdagingen van ons land aan te pakken, maar ook om onze eigen dagelijkse problemen beter op te lossen. Mensen die dat (nog) niet lukt, moeten daar hulp bij krijgen. We kijken immers naar elkaar om. Het uitgangspunt blijft echter: je eigen mogelijkheden benutten en vergroten.

Sinds eind februari ’24 ben ik voorzitter en in die rol wil ik vooral blijven bouwen aan het mooie netwerk dat we in Arnhem hebben en me inzetten voor een fantastisch resultaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2026.