VVD Arnhem draagt Roeland van der Zee en Jan van Dellen voor als wethouders.

De VVD zal twee wethouders leveren in het nieuwe college van Arnhem.

Deze twee kandidaat-wethouders zullen zich, als zij 30 mei benoemd worden, inzetten voor Arnhem. Samen met hun collega-bestuurders en de raad gaan zij -optimaal gebruik makend van de kennis en ervaring in de stad- vol ambitie aan de slag.

VVD-raadslid Roeland van der Zee wordt voorgedragen als wethouder met de portefeuille Mobiliteit, Zorg, Vastgoed en Grondzaken en de projecten Stadsblokken-Meinerswijk en Blauwe Golven.

Roeland van der Zee: "Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s , na mijn raadslidmaatschap, op een andere manier intensief betrokken te zijn bij het stadsbestuur. Voor alle onderdelen van mijn portefeuille heb ik ideeën voor vernieuwing, maar wil dat graag uitwerken met de betrokken partijen en Arnhemmers" .

Roeland woont 18 jaar in Arnhem, is sinds 2006 raadslid voor de VVD. Hij is getrouwd en heeft twee zoons. Hij is specialist op het gebied van risicomanagement en verzekeringen, werkt sinds 2008 bij Aon en daarvoor bij KPMG en Arcadis. 


VVD-er Jan van Dellen wordt voorgedragen als wethouder Economische Zaken/acquisitie, Sport, Bedrijfsvoering/Automatisering, Personeel & Organisatie en Publieke dienstverlening.  

Jan is geboren in Groningen, woont 23 jaar in Arnhem. Hij is getrouwd en heeft een dochter en twee zoons. De afgelopen 20 jaar heeft hij in verschillende managementposities gewerkt voor o.a. Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven Oracle en EMC/Dell, maar ook voor het Nederlandse softwarebedrijf Baan. 

Jan van Dellen: "Ik vind het een prachtige nieuwe uitdaging om mijn ervaringen te gebruiken om Arnhem op de kaart te zetten en nog aantrekkelijker te maken voor bestaande en nieuwe bedrijven. Als sportman en met de vele faciliteiten in en om Arnhem, zie ik vele prachtige mogelijkheden. Samen met de partners in de stad en in de regio, de bedrijven, de verenigingen en de Arnhemmers, wil ik onze schitterende stad en regio laten bloeien".


Wij zijn blij met onze kandidaten en wensen ze veel succes!