Voor het milieu, tegen het betalen per afvalzak

Maak jij je ook zorgen over de negatieve gevolgen van het betalen per afvalzak? In andere steden zijn er al tal van voorbeelden van vuilnis dat naast de containers wordt gegooid. Ongedierte komt erop af en het zijn uiteindelijk juist de mensen die netjes hun afval wegbrengen die voor de vervuiler betalen. 

In Arnhem doen we al aan omgekeerd inzamelen, waarbij je eigen afval thuis kunt scheiden en kunt wegbrengen. Maar er zitten nog veel haken en ogen aan het systeem. Wij horen graag waar jij als inwoner of ondernemer tegen aan loopt. Wat belemmert jou in het goed scheiden van afval? Hoe kijk jij aan tegen de invoering van diftar? Maak jij je ook zorgen over rondslingerend afval? Of vind je juist dat het allemaal nog veel strenger moet? 

Jij bent van harte welkom om mee te praten. Samen met bewoners, ondernemers, onderzoekers en politici gaan we in op de dillema’s en kijken we naar mogelijke oplossingen. Een van de deskundigen die mee zal praten is dr Corine Hoeben, zij is onderzoeker aan de Rijksuniversiteit van Groningen. 

We zien je graag op:
Donderdag 16 mei om 19:30 uur
Locatie: Sporthal Rijkerswoerd, De Pas 44, Arnhem 

*Wil je zeker zijn van een zitplaats? Meld je dan aan door te reageren op dit bericht.