VVD Arnhem betreurt opzegging samenwerking

VVD Arnhem betreurt opzegging samenwerking

De Arnhemse fracties GroenLinks en PVDA zeggen de coalitiesamenwerking met VVD en D66 op. Dat heeft ons erg verrast en wij betreuren dat, want de stad moet bestuurd worden en dan is weglopen wat de VVD betreft zeker niet de beste oplossing.

We hebben met zijn vieren, GroenLinks, VVD, D66 en PVDA, een mooi akkoord gemaakt met daarin veel aandacht voor onder andere werk en inkomen, duurzaamheid, schuldenproblematiek, cultuur, bereikbaarheid en financiƫle stabiliteit. Daar willen we graag aan werken. Het grote tekort op zorg is een uitdaging die we met elkaar moeten oplossen. De VVD vindt goede zorg voor Arnhemmers heel erg belangrijk. En wanneer de kosten voor die zorg explosief groeien, kan je enerzijds (een deel) van je reserves aanspreken -en de VVD is daar ook toe bereid- en anderzijds zal je moeten bijsturen om ook op de lange termijn de zorgkosten te kunnen blijven betalen. Wanneer je nu niet kiest voor een verantwoord financieel beleid schuif je de rekening door naar de generaties na ons en zadel je hen met een nog veel groter probleem op.

Woensdag praten we verder over de voorbereiding op de begroting. De VVD blijft bereid om vergaande concessies te doen, ook als het gaat over voor ons belangrijke afspraken uit het coalitieakkoord. Dat doen we omdat we het nodig vinden om de ingewikkelde opgave rond de zorgtekorten op te lossen. De VVD wil op een constructieve manier blijven bijdragen aan een stabiel Arnhem.