IPKW meest duurzame werkplek van Nederland

IPKW meest duurzame werkplek van Nederland

 

IPKW (Industrie Park Kleefse Waard) is uitgeroepen tot meest duurzame werkplek van Nederland. Tijdens het BT Event in Arnhem won het innovatieve bedrijventerrein de Circular Economy Award. Als project wethouder IPKW en Economische Zaken, ben ik ontzettend trots op deze fantastische prijs. 

 

IPKW werd samen met Businesspark Waarderpolder uit Haarlem en Brainport Industries Campus uit Eindhoven genomineerd uit een longlist van in totaal 12 werklocaties. De uiteindelijke winnaar is bepaald door de vakjury bestaande uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (Fakton) en Yasha Schadee (SKBN). 

 

De vooraf vastgestelde criteria waren: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit, welbevinden en gezondheid. De lat lag dus enorm hoog en geeft een ontzettende stimulans om de energie transitie te versnellen. 

 

Een belangrijke prijs met een hele positieve stimulans op de circulaire economie, om bedrijven op het IPKW terrein als voorbeeld te stellen, te stimuleren op grond van reduceren, recyclen en het verlengen van de levensduur van grondstoffen.  Kortom, het IPKW als aanjager om extra omzet, innovaties en werkgelegenheid te creëren in de stad en de regio. 

 

Jan van Dellen – wethouder Economische Zaken