VVD-evenementen gaan niet door tot ten minste 1 Juni

De VVD volgt zorgvuldig alle ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus en volgt daarbij de adviezen van het RIVM op. Daarom is besloten om alle VVD-evenementen zowel lokaal, regionaal als landelijk af te gelasten tot ten minste 1 Juni. We blijven de ontwikkelingen nauw volgen en houden de situatie goed in de gaten.

De maatregelen die het kabinet vandaag heeft genomen zijn stevig en raken ons allemaal. Maar de strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen winnen. Met 17 miljoen mensen. Door nu allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen en adviezen en richtlijnen op te volgen. Niet denken: 'dat doe ik morgen wel of ach als ik het niet doe, dat zal zo’n vaart niet lopen.' Alleen samen, als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we er voor zorgen dat minder mensen het virus krijgen. Zeker ouderen en kwetsbaren moeten we beschermen, want voor hen is het niet ‘gewoon maar een griepje’.

Het coronavirus raakt ons hard. Eerst en vooral natuurlijk al die mensen die het virus hebben. Die nu ziek zijn, flink ziek zijn. En mensen die een dierbare als gevolg van het coronavirus zijn verloren. Mensen die thuis in isolatie zitten en nergens naartoe mogen. Laten we juist in deze tijd extra om ons heen kijken. Zorg voor jezelf en voor hen die dat zelf niet kunnen. Bel je grootouders in plaats van hen te bezoeken. En help je buren met hun boodschappen mocht dat nodig zijn.

Vanuit de stad krijgen we veel vragen over de betekenis van het coronavirus voor de economie. Net als landelijk niet te voorspellen is wat de consequenties zijn voor de economie, kunnen we dit in Arnhem ook niet. Om het bedrijfsleven te steunen heeft de Rijksoverheid voorzieningen getroffen, zoals bijvoorbeeld werktijdverkorting en of mkb borgstellingen voor krediet opengesteld kan worden. Meer informatie hierover vindt je op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel

We hebben hier te maken met een nieuw virus. Het kabinet neemt de maatregelen die voor dit moment het beste zijn. Daarbij is het constant zoeken naar een balans tussen het indammen van het virus en het voorkomen van het aanrichten van onevenredige schade aan onze economie en samenleving. Die balans moeten we continu zoeken en die kan per dag veranderen. Dan nemen we aanvullende maatregelen. Dat hebben we de afgelopen weken zo gedaan. En dat zullen we blijven doen. Daarbij zullen we elke beslissing beginnen met de adviezen van experts.