Coronatoegangsbewijzen, hoe kunnen we onze horecaondernemers helpen?

Coronatoegangsbewijzen, hoe kunnen we onze horecaondernemers helpen?  

 

Eindelijk is de anderhalvemetersamenleving vanaf 25 september losgelaten. We mogen onder andere weer de horeca bezoeken zonder dat we afstand van elkaar hoeven te houden. Om deze stap goed te kunnen nemen, vragen we de ondernemers coronabewijzen van hun gasten te controleren. Dat is best veel gevraagd en ondanks dat deze zelfde horecaondernemers een pittige tijd achter de rug hebben, hebben ze zich hier zo goed als kan op voorbereid. En dat hebben ze goed gedaan; het eerste weekend dat QR-codes gecontroleerd moesten worden verliep soepel in Arnhem. Maar we kunnen het natuurlijk wel makkelijker maken voor de horecaondernemers. 

 

Net zoals in Arnhem de ondernemers samen met de gemeente als eerste in het land de gezamenlijke QR-code hadden ontwikkeld om de controle over coronaklachten aan de deur makkelijker te maken, zou de VVD ook nu de horeca ondernemers willen helpen. Bijvoorbeeld door hospitality medewerkers in te zetten, zoals we dat in het begin van de Corona periode deden om de 1,5 meter te waarborgen. En ook het voorbeeld van Alkmaar en Breda, waar polsbandjes de controle aan de deur vervangen, zouden we graag in Arnhem zien. Daarmee ontlast je het personeel in de horeca, zodat zij zich bezig kunnen houden met waar ze goed in zijn, namelijk op een gastvrije manier bezoekers ontvangen.  

 

Gelukkig is het college voortvarend aan de slag gegaan. Er worden extra mensen ingezet om de horeca te ondersteunen en het voorbeeld van de polsbandjes gaat er óók in Arnhem komen. 

 

Om onze ondernemers nog meer te steunen hebben we ook, samen met D66 en Arnhem Centraal, aandacht gevraagd voor het verlengen van de uitbreiding terrasvergunning. De huidige grotere terrassen zijn tot 31 december toegestaan. Het vergroot de gastvrijheid, oogt gezellig en biedt mooi perspectief voor de ondernemers. Het voorstel is in de raad aangenomen. 

 

Steffenie Pape 

Raadslid