Evenementen behouden voor de stad

In de krant van zaterdag 27 mei konden we lezen dat het evenement Free Your Mind overweegt Arnhem te verlaten. Free Your Mind is een evenement dat al ruim 20 jaar in Arnhem plaatsvindt. Het is uitgegroeid tot een tweedaags evenement met zo’n 20.000 bezoekers en dj’s van wereldfaam. De fractie heeft hier een punt van gemaakt in de gemeenteraad. Niet zozeer om Free Your Mind te redden, maar omdat het een voorbeeld is van een groter probleem in Arnhem .

Natuurlijk moeten we oog hebben voor overlast en leefbaarheid in onze stad.  Daarom hebben we afspraken gemaakt met organisatoren van evenementen over bijvoorbeeld geluidsniveau, veiligheid en bereikbaarheid. De VVD vindt het belangrijk dat we ruimte bieden aan dit soort grote evenementen. Tegelijkertijd merken we dat regels steeds strenger worden en dat de ruimte die ondernemers krijgen om dingen te organiseren enorm onder druk staat.  Het huidige politieke landschap zorgt er niet voor dat hier op korte termijn verbetering in komt.  Voor ons de taak om dit op de agenda te blijven zetten. 

En dat zullen we ook doen.  Want ondanks dat we rekening met elkaar moeten houden en overlast serieus moeten nemen, zijn we ook de hoofdstad van Gelderland waar feesten en evenementen georganiseerd moeten kunnen worden. Of dat nou een markt is in Sonsbeek, een WK motorcross in Schaarsbergen, een Hommelse markt in St Marten, Rammstein in het GelreDome of Free Your Mind op Stadsblokken.  Met goede afspraken en een beetje begrip voor elkaar zorgt dit soort evenementen voor de bruisende stad die we zijn en wat ons betreft graag blijven.